fotograf de nunta

Sfaturi in alegerea unui bun fotograf nunta

Capturarea celor mai inedite emotii ale zile nuntii este o adevarata arta. De fapt, este o abilitate care necesita talent si experienta. Mirii ar trebui sa aiba in vedere ca un fotograf foarte bun de portrete sau de peisaje nu va fi neaparat un bun fotograf de nunta. Cum se poate alege un bun fotograf nunta careia sa i se atribuie aceasta sarcina grea de creator de amintiri? Simplu!

1. Optati pentru un fotograf pasionat de fotografiile de nunta
Este de preferat un fotograf cu adevarat pasionat de domeniul nuntilor si cu o experienta solida formata in cadrul unor astfel de evenimente. Un astfel de fotograf va fi capabil sa surprinda cel mai bine emotia unei zile atat de speciale. Fotografiile de nunta au anumite particularitati pe care profesionistul trebuie sa le stapaneasca foarte bine.

Ideal pentru miri este sa solicite fotografului angajat pentru nunta portofoliul si cel putin un set complet de fototografii realizat in cadrul aceleiasi nunti, in ideea in care astfel se pot vedea si fotografiile mai putin reusite, care nu sunt prezentate pe site.

foto nunta

2. Acordati atentie stilului fotografului
Exista cateva stiluri de fotografii de nunta. Mirii trebuie sa-si stabileasca stilul preferat – fotoreportaj, fotografii lucrate cu un aspect de epoca, fotografii artistice sau inspirate de stilul de viata – si sa incerce sa regaseasca in fotografiile profesionistului ales stilul care le place cel mai mult. In functie de acest aspect se vor putea opri la un fotograf nunta care le poate oferi ceea ce isi doresc. Nu in ultimul rand luati in calcul si daca pachetul oferit de fotograf cuprinde si photobooth – cabina foto de inchiriat.

3. Revizuiti contractul
Mirii trebuie sa citeasca cu atentie contractul pe care fotograful il ofera. Trebuie sa se acorde o atentie deosebita costului orelor suplimentare si numarului de fotografii retusate pe care le va livra. De asemenea, este important ca in contract sa se specifice daca fotografiile vor fi color sau alb/negru (sau ambele variante). Tot din contract rezulta daca fotograful ofera acces la o galerie online cu fotografii descarcabile si modul in care mirii isi vor primi fotografiile (USB, DVD, transfer). Nu in ultimul rand, din contract nu trebuie sa lipseasca costurile pe care fotograful le percepe pentru transport, cazare si, eventual, costurile pentru hrana acestuia.

fotograf de nunta

4. Asigurati-va un plan de rezerva
Avand in vedere ca nici fotograful nu este imun la o boala sau un accident, trebuie sa fie intrebat daca are o solutie de rezerva in cazul in care nu poate ajunge la nunta. Aceasta posibila problema ar trebui sa fie detaliata in contract. In aceeasi idee, fotograful trebuie sa fie intrebat daca are un plan B, pentru cazul in care vreun echipament sufera o defectiune. Similar oricarui dispozitiv electronic, si camerele profesionale se pot defecta. In mod normal, un fotograf nunta vine pregatit la eveniment – lentile, blitz-uri externe si baterii in plus.

admin@cutiutafoto

contact@cutiutafoto.ro

No Comments

Leave a reply