fotograf nunta

Te-ai gandit cate ore aloca fotograful nuntii tale?

Intr-un scenariu ipotetic, va ganditi sa invitati la nunta 80 de persoane si dispuneti de un buget nunta de 10000 de euro. Probabil ca vi se pare mult sa platiti pentru fotograf 12% din aceasta suma, insa nu este deloc asa. Fotograful va primi 1200 euro, insa nu toti acesti bani ii vor ramane. Luati in calcul ca din aceasta suma se scad: TVA-ul de 19%, costurile auxiliare (benzina, DVD, asigurare, electricitate/ telefon) si cheltuielile sale (aproximativ 40%).  Astfel ca fotografului ii raman aproximativ 500 de euro. Vi se pare mult? Aceasta suma include plata orelor din ziua nuntii in care va fotografia, insa nu doar atat.

Pragmatic vorbind, timpul inseamna bani. Va ganditi cat timp aloca fotograful unei nunti? Daca nu, va puteti contura o idee in cele ce urmeaza:
– raspuns personalizat la primul contact telefonic: aproximativ 30 de minute;
– timp petrecut la intalnirea cu viitorii miri: 01:30 h;
– timp alocat semnarii contractului pentru serviciile pe care le va asigura: 1 ora;
– timp pentru organizare/ planificare si raspunsuri la diverse intrebari pe care le primeste de la miri: 2 ore;
– pregatirea echipamentului: 1 ora;
– timpul petrecut pe drum: 2 ore (dus – intors, desi poate fi vorba si de mai mult);
– timpul in care fotografiaza la nunta: 14 ore;
– card de memorie dump + backup: 1 ora;
– sortarea imaginilor: 2 ore;
– retusarea imaginilor: 6 ore;
– crearea galeriei foto pe site / blog + trimiterea unui prim set de imagini retusate: 1 ora;
– creare dvd: 1 ora;
– proiectarea si dispunerea pe un album de nunta: 4 ore;
– intalnirea pentru livrarea albumului de nunta: 1 ora.

Asadar, aproximativ 38 de ore sau o saptamana de lucru – 13 Euro/ ora. Un tarif cu putin mai mare decat salariul minim pe economie, cu responsabilitatea de a face fotografii extraordinare si de a lucra cu grija cu echipamente pe care le va utiliza tot anul. Se intelege ca pretul pe care l-am luat drept referinta (1200 euro) poate varia, in functie de abilitatile fotografului, originalitatea imaginilor sale, echipamentul utilizat, experienta, calitatea muncii s.a.m.d.

fotograf de nunta

Un fotograf nunta isi stabileste preturile in functie de performanta sa si munca pe care o face. Prin urmare, preturile mici sunt aproape intotdeauna sinonime cu munca de slaba calitate. Serviciul de fotografie la un pret care sfideaza orice logica ascunde ceva neplacut.

In concluzie, alegerea fotografului de nunta trebuie sa se ia in serios. Este mai bine sa se aloce un buget mai mare si sa se evite regretele tarzii. Te-ai pripit si ai cumparat un laptop, poti sa il schimbi daca nu corespunde necesitatilor tale, cu fotograful nu poti face acelasi lucru!

admin@cutiutafoto

contact@cutiutafoto.ro

No Comments

Leave a reply